Joyzine.se


Recension - Demo

Blouis
Four tracks
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: -

Blouis skriver, producerar och framför varje ton på denna debutdemo alldeles själv. Allt material är redigerat och producerat med dator, vilket genererat i ett mycket rent och behagligt ljud. De flesta demos, i synnerhet när det rör sig om rockband, brukar bli ganska amatörmässiga med dålig inspelningskvalitet. Detta är dock inte fallet med Blouis verk "Four Tracks" som jag kommit över.

Broken Future Blues är en mörk framtidsfiction som är mycket stämningsfull. Blouis sjunger väldigt bra, men spelar tyvärr inte lika bra gitarr. Gitarrsolot förstör stora delar av helhetsintrycket och det låter som om det var en femåring som spelade. Sånginsatsen är lysande, kryddad med en ganska hård disteffekt som får det hela ännu ett snäpp vassare.

Om man lyssnar med hörlurar blir musikupplevelsen ännu mer förlösande. Blouis har smaksatt musiken med ett flertal ljudeffekter som näst intill genomgående endast förbättrar och förhöjer. Ibland är det inlagda klippen från Star Warsfilmer och dylikt lite överflödiga, men nästan genomgående känns det motiverat.

Spår nummer tre är en cover, men ändå inte en sådan. Låten är helt omarbetad och enligt mig till och med bättre än originalet. Skunk Anansies låt Weak är ju som bekant en ganska penetrerande rocklåt något som Blouis dock helt ändrat på. Hans tolkning är mjuk och varm med perfekt stämsång.

"Four Tracks" gjordes som ett specialarbete av Blouis i trean på gymnasiet. Det bevisar verkligen hur långt man kan komma med sin musikalitet om man behandlar flera olika instrument och typer av musicerande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner