Joyzine.se


Recension - Skiva

Lions Share
Emotional Coma, 2007
Skivbolag: AFM Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-07
Hemsida: www.lionsshare.org

Ni som trodde att Lions Share för alltid skulle förbli en parentes i heavy metalhistorien kan tänka om. Det är i alla fall vad gruppen förutsätter sig när de nu efter sex års tystnad är tillbaka med ett nytt album. Borta är alla gamla bandmedlemmar utom en och de celebra gästartisterna avlöser varandra i vad som är de hårdaste kompositioner Lions Share presterat någonsin. Ändå är ”Emotional Coma” en trött, långtråkig heavy metalskiva.

Nye sångaren Patrik Johansson har fått många lovord, men vad spelar det för roll när han begagnar sig av samma enerverande raspstämma så gott som hela tiden? I välarrangerade The edge of the razor – som förövrigt gästas av Kiss-kändisen Bruce Kulick – sjunger han djupt och fylligt, med en hel del känsla. Mer sådant hade varit att önska framför den irriterande taggtrådssång han tycks älska att begagna sig av.

Nämnda låt är även bäst av plattans elva kompositioner. I övrigt handlar det om slappt hållen heavy metal som varken gläder eller provocerar. Jag känner mig märkligt likgiltig inför hela ”Emotional Coma”. Inte ens trumspelet från vanligtvis mästerlige sessiontrummisen Richard Evensand sticker ut. Lions Share har aldrig varit något särskilt viktigt band av högre dignitet och ”Emotional Coma” visar bara att de fortfarande inte är det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Anna, 2007-12-13 08:43:25 (213.89.68.106)

Verkar snarare som herr Mjörnberg har något personligt agg än en recension baserad på musiken.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner