Joyzine.se


Recension - Skiva

Seltzer
S/t, 2001
Skivbolag: Dogbreath Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.dogbreath.nu/seltzer

Det är självklart tråkigt att ett kvalitativt band som No Fun At All valt att lägga instrumenten på hyllan. Men det gör egentligen inte så mycket eftersom någon klonat bandet och kallar sina kopior för Seltzer. Det är precis så det låter, det enda som skiljer Seltzer från de framlidna föregångarna är att de inte har ett lika genomgående bra låtmaterial.

Det är inte det minsta förvånande att en av medlemmarna från No Fun At All numera återfinns i Seltzers sättning. Den som inte märker att Seltzer storögt beundrar storebror måste vara tondöv. Det är just detta som gör att Seltzer inte känns angelägna över huvud taget. Den totala avsaknaden av intentionerna att göra något eget gör att man tröttnar direkt. Visst är det gediget arbete och bra framfört, men man kan lika gärna lyssna på originalet. Seltzer har en hel del bra låtar, men i jämförelse med Ingemar Jansson och hans gäng står de sig slätt.

Det enda som egentligen skiljer Seltzer från No Fun At All är att nykomlingarna (eller arvtagarna om ni så vill) ibland punkar till det lite mer och bjuder på lite skramligare takter. Tyvärr är det detta som gör Seltzers material sopigare och tristare. Refrängen i inledande Let me turn you on stinker ordentligt.

Egentligen känns det inte bra att såga Seltzer, för den självbetitlade debuten bjuder på en hel del trallvänliga bitar. Men att helt oblygt bara kopiera en framgångsrik mall och inte riktigt lyckas med kopian känns inte rättfärdigat. Blandningen mellan lugn skatepunk och lite hårdare rock med emotendenser går att förändra på många sätt, men det gör inte Seltzer. Hade de skramliga partierna arrangerats om, några låtar bytts ut och No Fun At Alls namn satts på det snuskigt snygga omslaget hade jag antagligen gillat det här bättre. Oblyga plagiatörer bör förpassas tillbaka till skolbänken. En skolbänk där det pluggas mer än ett enda bands plattor.

Jag kommer dock lägga namnet Seltzer på minnet för det finns mycket gott att utvinna ur bandet. Fixar de bara att skaka av sig storebrorskomplexet kommer det här bli väldigt intressant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner