Joyzine.se


Recension - Skiva

Eric Saade
Masquerade, 2010
Skivbolag: Roxy Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-11
Hemsida: www.ericsaade.com

Allvarligt talat. Om man bytt sångare och kastat in några ystra fioler i det inledande titelspåret Masquerade hade det kunnat vara en Drängarna-låt. Så liten är den berömda mainstream-marginalen mellan upphaussad pojkspoling och bespottade buskisgubbar. Då ska det också tilläggas att det handlar om det här albumets i särklass vassaste spår.

I sedvanlig ordning citerar skivbolaget artisten när denne berättar att han minsann bara sjunger in låtar han känner för och själv är med och skriver mycket material för att sedan rabbla upp en räcka längre än Sverige är långt av medverkande låtskrivare. I sedvanlig ordning är ”Masquerade” också ett synnerligen platt och ointressant album, naturligtvis.

Något annat var väl heller inte att vänta när en 19-årig Melodifestivaldebutant ska släppa sitt första album. Här bres det på för fullt med låtar som är tillräckligt slätstrukna för att ingen radiolyssnare ska kunna bli skrämd, men de där riktigt starka refrängerna som kan få den här typen av flyktig musik att faktiskt sätta sig saknas. Och vem är inte spytrött på Manboy?

Dessutom uppdagas det här med all (o)önskvärd tydlighet att Eric Saade inte är något speciellt. Han sjunger helt okej, men står inte ut eller briljerar. Ta bort den välslimmade frillan och de pojkaktigt gulliga dragen och den här skivan hade aldrig släppts över huvud taget. Det vågar jag säga lika säkert som att herr Saade verkar i det tysta inom bara några år och då står Drängarna fortfarande stolt kvar på scenen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


jenny, 2010-09-12 11:49:54 (194.218.150.193)

Perfekt recenion, kunde inte sagt det bättre.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner