Joyzine.se


Recension - Skiva

Kongh
Counting Heartbeats, 2007
Skivbolag: Trust No One Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-25
Hemsida: www.kongh.net

Småländska Kongh bygger upp och bryter ner, brusar upp och svalnar av. Hela ”Counting Heartbeats” är ett 65 minuter långt drama som baseras på kontraster och dynamik. Minimalistiska, tystlåtna gitarrfigurer följs av vredgade stenkrossarutbrott och så håller det på hela vägen.

Det hade kunnat vara magiskt och förförande, ett dramatiskt epos så förtrollande att det inte gick att slita sig. Det är så riktig dramatik ska fungera. Men i ärlighetens namn är ”Counting Heartbeats” snarare sövande. I en produktion som andas lite för mycket postrock tar Kongh vid där akter som Mastodon och Cult Of Luna tidigare varit och svarvat. Segdragen doom varvas med smutsig sludge och smygkomplex metal och partierna som ska vara vackra är mest trista. Samtidigt är mangelutbrotten så kompakta att de helt enkelt blir för mycket.

De 65 minuterna delas upp på fem spår. Då förstår ni hur ”Counting Heartbeats” fungerar. Kongh hinner bygga upp idéer och bryta ner dem igen flera gånger inom samma komposition. Något som i förlängningen gör att det mesta låter ungefär likadant. Gruppen hade lika gärna kunnat presentera en enda lång låt. Det hörs ingen större skillnad spåren emellan. Allt blir bara en sölig doomsoppa.

Jag blir helt enkelt aldrig förförd av ”Counting Heartbeats”. Visst är den dramatisk på sitt sätt, men främst framstår skivan som en okänslig klumpeduns.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kongh (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner