Joyzine.se


Recension - Live

Tingsek
Hultsfredsfestivalen
2007-06-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.tingsek.com

Visst är det något alldeles extra när man styr stegen mot festivalområdet den där första gången efter att par svettiga och blöta dagar på campingen? Fest i all ära, men när väl banden börjar spela är det som om sinnesnärvaron höjs några extra snäpp, det är ju ändå därför man åker på festival! Och vem passar inte bättre att få öppna min festival än Magnus Tingsek?

Soulmannen från Sydsverige är ju glädjen och det böljande solskenet personifierad. Med sin luftiga och vibrerande soulpop får han hela Atlantistältet att dansa och känna sig alldeles fantastiskt välmående. Märk väl att det faktiskt är ganska mycket folk på plats, någon som tyvärr inte alls är något genomgående för årets upplaga av Hultsfredsfestivalen. Mycket folk och en artist som är på topp, då borgar det för en grym spelning.

Det som gläder mig allra mest med Tingsek och hans musik är den ödmjukhet som ständigt finns närvarande. ”Alla är vi här för att ha en riktigt skön tillställning tillsammans, sitt ner eller dansa, så länge du bara ler!” Så känns det. Sedan är det ju ett faktum att Tingsek är en man att respektera för sina tidigare bravader (som medverkan i Loosegoats och Helt Off till exempel) men som också sitter på en grym repertoar med egna låtar. Senaste soloplattan ”World of its own” står i en klass för sig, Vilken sagolik röst snubben har! Blues, gospel och tillbakalutad reggae med en heltaggad Magnus Tingsek en tidig men solig torsdagseftermiddag, en bättre öppning på festivalen är det svårt att föreställa sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2007
Hultsfredsfestivalen 2008
Tingsek (2006-01-01)
Tingsek (2008-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner