Joyzine.se


Recension - Live

Kent
Holmentorget, Norrköping
2012-07-27
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2012-07-28
Hemsida: www.kent.nu

Kent

Hur ska man kunna skriva ännu en recension från Kents sommarturné utan att behöva upprepa sig? Kent är mästare på att upprepa sig, men att aldrig bli tjatiga. Det blir aldrig slentrian eller rutinmässigt. Från första ackordet i den gamla källardemon Ögon känns det i kroppen. Kent kan inte misslyckas. Ridån faller. Klåparen uppenbarar sig. Publiken jublar. Segern är klar.

Resten av spelningen blir ett enda långt ärevarv. Varv efter varv. Låt efter låt. Setet är detsamma som resten av sommarturnén. Spelningen domineras av nya låtar från ”Jag Är Inte Rädd För Mörkret”. Men det gör mig inte ett dugg faktiskt. För de nya låtarna är så svulstiga, så otroligt uppmixade och förbannat svängiga. Så de blir så Kentiga, så självklara. Jag Ser Dig, Tänd På, Isis & Bast är alla nya livefavoriter.

Ljusshowen är även denna afton så magiskt vacker att man stundtals kommer på sig själv att glömma bort musiken. Scenshowen förblindar och förundrar mig.

Höjdpunkterna fann jag denna afton i Skisser För Sommaren som kändes som ett enda stort discodunkande. Kan man få ett cyniskt popsnöre att spontant svänga på höfterna. Ja då har man min respekt.

En av de Kent-låtar jag på senare år spottat och svurit över är Ingenting. Men jag kapitulerade och höjde vit flagg igår. Jävlar i mig va den växer live. Som en hord av elefanter löpte amok i ett klassrum. Det mullrar och basen dånar ut i universums alla hörn. Denna turné ingår låten i de vackraste av smycke tillsammans med Kärleken Väntar, Musik Non Stop och 747. Ärevarv som sagt. 747 som för övrigt bara blir bättre, mer episk och muskulösare för varje turné.

Avslutningen är inget annat än en uppvisning i popkonst. Kent besitter tronen ett par år till. 999, Utan Dina Andetag och avslutande (såklart) Mannen I Den Vita Hatten (16 år senare) blir bara liksom en defilering. Det där sista knockout-slaget. Marken skakar. Månen bestämde sig för att ta skydd bakom moln.

Jag ler och går hem. Jag är nöjd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Minnenas Arvika
Det släpps alldeles för mycket skit!
Kent (1999-01-01)
Kent (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner