Joyzine.se


Recension - Skiva

Assailant
Wicked Dream, 2008
Skivbolag: Dockyard 1
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-21
Hemsida: www.assailant.se

Ljudbilden är knastertorr vilket får de skarpa gitarrerna och den välarrangerade keyboarden att kontrastera mot varandra på ett ypperligt sätt. Det är ett måste för att Umeåbornas smarta metal ska framstå i god dager. I en fjunig, alternativt hårdkokt, produktion hade gruppens heavy metaltendenser fått alldeles för traditionellt spelrum och därmed solkat ner slutresultatet.

I den här knivskarpa produktionen blir de istället en styrka. Ett par uppfinningsrika heavy metalpartier luckrar upp helheten och lyfter effektivt bort bandet från alla jämförelser med melodeathgängen från västkusten. Assailant spelar i grund och botten ganska fyrkantig dödsthrash, men heavy metalkryddan gör hela ”Wicked Dream” angelägen.

Så gör också det smakfulla användandet av keyboards. Här kletas inte på bara för sakens skull (på sant tyskt vis), utan varje slinga har en mening. Det nämnda samspelet med gitarrerna framkallar hitvarning på flera av spåren. Inte minst i plattans inledning. Mot slutet börjar norrlänningarna nämligen tro att de klarar av ballader, vilket de inte gör.

Som helhet är dock ”Wicked Dream” en väldigt stark platta. Originell på sitt eget lilla vis. Jag kommer på mig själv med att nynna på flera av spåren, vilket otvetydigt är ett gott tecken. In Flames möter Evergrey skrev någon tysk. Jag avskyr Evergrey så jag nöjer mig kort och gott med att kalla det Assailant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner