Joyzine.se


Recension - Skiva

Lars Bygdén
Family Feelings, 2009
Skivbolag: Massproduktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-08
Hemsida: www.larsbygden.com

”Family Feelings” är en mörk skiva. Lars Bygdéns, känd från The Thousand Dollar Playboys, flickvän fick diagnosen cancer i slutet av sommaren 2007. Det har präglat sångaren och hörs verkligen i de här melodierna. Bygdén sjunger med så starka känslor att depression plötsligt framstår som något vackert trots att ett glädjande solsken strålar utanför fönsterrutan.

Att de självutlämnande och reflekterande texterna är mörka är en sak, men det behöver inte innebära att musiken följer dess exempel. Det gör den dock här (enda undantaget är stompiga Good Times som utan tvekan är skivans svagaste stund). ”Family Feelings” är mörk singer/songwriter där stämningen är nedstämd och där Bygdéns naket utlämnade röst trots snygga fioler och munspel tar nästan allt fokus.

Sångaren sjunger från hjärtat och får precis allting att låta så ärligt det bara går. Han snuddar vid både blues och den country som gjorde honom populär med sitt före detta band. Men framförallt sjunger han små avklädda serenader att gråta ut till. Små melodier som till knäppande gitarrsträngar säger allt och inget om lidande, förhoppningar och livet. Det är oerhört tjusigt och Bygdéns bastant känslosamma stämma är grädden på låtarna.

Även den mest mörka skiva kan alltså sluta i en solskenshistoria. Lars Bygdén har mitt i mörkret gjort en snudd på briljant platta och flickvännen, ja hon blev tillslut lyckligtvis friskförklarad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2006
Artisternas favorittomtar
Lars Bygdén (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner