Joyzine.se


Recension - Skiva

Lars Bygdén
LB, 2012
Skivbolag: Massproduktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-21
Hemsida: www.larsbygden.com

Jag älskar egentligen det mesta med den här skivan. Att den gamle The Thousand Dollar Playboys-mannen Lars Bygdén återigen vågar ta vara på det mörka och det dystra i musiken precis om på fina ”Family Feelings”. Att han återigen tillåts sjunga naket och utlämnat till en lyhörd och försiktigt trevande musikalisk fond. Att duktiga artister som Christian Kjellvander och Sharon Vaughn finns på gästlistan. Det mesta är helt rätt.

Men ändå får jag inte den där riktiga aha-upplevelsen. ”LB” är snygg, hörvärd och dyster på alla vis, men i slutändan blir det mer ett sound än något som verkligen talar. Det känns onödigt att jämföra med tidigare släpp, men trots perfekta förutsättningar lyckas Lars Bygdén inte krama musten ur mitt hjärta med den här inspelningen.

Med det sagt ska ”LB” naturligtvis ändå framhållas som en bra skiva. Släck belysningen, tänd ett ljus, titta ut på den dystra höststormen och du kommer att bli berörd. Inget snack om den saken. Lars Bygdén kan konsten att skriva mörk musik där hoppet fransar sig lite ute i kanterna. Men den här gången blir jag inte helt hänförd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2006
Artisternas favorittomtar
Lars Bygdén (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner