Joyzine.se


Recension - Skiva

Torchbearer
Warnaments, 2006
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-30
Hemsida: www.torchbearer.tk

Lika utspridda som bandmedlemmarna är i Sverige (de är bosatta från Luleå i norr till Malmö i söder, med ett litet depåstopp i Skövde). Lika vitt spridda är de influenser och musikstilar som finns representerade på ”Warnaments”. Torchbearer plockar det bästa från death, black och thrash metal och toppar det med lite klassiska folkmusiksinfluenser. Något som i slutändan ger ett så väl positivt som negativt intryck.

Många band skulle döda för att lyckas klämma ur sig så många fantastiska riff som ”Warnaments” rymmer under en livstid. Det här är inget annat än en uppvisning i habil gitarrhantering. Smaskigt riff staplas på smaskigt riff och allt borde vara frid och fröjd. Men det är också här lite av veteranernas problem ligger. Bitvis blir det lite väl mycket staplande. Grymt riff läggs på ännu grymmare riff utan att det tycks finnas någon särskild tanke bakom. Det gör att det vissa stunder låter lite malplacerat.

Att Torchbearer gör sin grej bra är dock ställt utom alla tvivel. Även om det stundtals brister lite i låttänket finns här ändå några riktiga pärlor. Kom inte och säg att du diggar stenhård musik om du inte faller pladask för Burial waters, Deepsome graves! De garvade snubbarna med Pär Johansson (Satariel) och Christian Älvestam (Unmoored, Scar Symmetry) i spetsen vet onekligen hur man gör bra metal.

Kontentan blir ändå att jag är splittrad inför ”Warnaments”. Stundtals blir jag helt golvad av de brutala kraftuppvisningarna. Men samtidigt tycker jag att orkestern gott kunde ha sparat på vissa godbitar och gjort fler låtar istället för att trycka in för många riff i varje komposition. Ändå är fördelarna fler än nackdelarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Christian Älvestam – Self 2.0
Torchbearer (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner