Joyzine.se


Recension - Skiva

Colossus
Wake, 2013
Skivbolag: Perennity Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-15
Hemsida: www.colossus.se

Kolossen Colossus förnekar sig inte utan fortsätter enträget på inslagen väg. ”Wake” är en knapp timmes utflykt bland komplexa trumkomp och i en replokal där sludge och doom är lika viktigt som stonerrock. Musik som man måste vara väldigt hårdmagad och utrustad med oändligt tålamod för att orka med.

Konceptet är lovvärt. Trion manglar svettosande rockmusik som inte bangar för att bli vare sig tung, smutsig eller smygande progressiv. I några korta stänkare hade det kunnat vara riktigt kul, men från dag ett har Colossus istället levt upp till bandnamnet genom att prioritera långa låtar och snåriga arrangemang. Hellre några spattiga trumslag extra än en effektiv refräng, hellre fyra partier extra än ett explosivt slut.

”Wake” är kompetent på alla sätt och vis när det kommer till den musikaliska insatsen och trion har en känsla för de genrer de blandar som inte går att förneka. Men det blir bara för mycket. Colossus utdragna skäggorgier tappar ganska snabbt förmågan att engagera när ett less is more-tänk inte ens existerar i periferin. Goda idéer sumpas istället i ett för mycket av det goda-tänk som jag har svårt att förlika mig med. ”Wake” är en enda lång ljudkuliss där låtarna är svåra att skilja från varandra och där glimtarna av briljans bara gäckas när de flyktigt flaxar förbi.

Men jag antar kort och gott att jag inte är Colossus publik, för det här är ungefär samma mantra som jag upprepat varje gång jag haft gängets verk på skivtallriken. Det är helt enkelt bara ett faktum att konstatera.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

MF/MB/ (2013-01-01)
Pray For Locust (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner