Joyzine.se


Recension - Demo

It Will Come
Truth is nothing but deceit
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-16
Hemsida: www.itwillcome.se

I slutet av 2004 recenserade jag det här Göteborgsgängets debutdemo ”Bound”. Jag hörde ett doomgäng som borde kunna ha framtiden för sig. Året därpå följde de upp med ”47” som i mina öron var ett steg tillbaka, men som ändå vittnade om att It Will Come skulle kunna bli något. Att ett band låter lite amatörmässigt, eller demomässigt om ni så vill, är inte negativt så länge det hela tiden tar tydliga steg framåt. Alla måste ju börja någonstans.

Nu visar kalendern 2008, It Will Come står inför en inspelning av sitt första fullängdsalbum och söker med ljus och lykta efter ett bolag som vill ge ut det. Frestar gör de med demon ”Truth is nothing but deceit” och det tycks som om tiden stått stilla sedan 2004. Göteborgarna spelar fortfarande trevande doom utan något som står ut eller talar till mig som lyssnare. Demostämpeln är i allra högsta grad tydlig.

Visst är det så att en produktion kan rasera väldigt mycket, men jag tror inte att det osexigt torra ljud som beklär ”Truth is nothing but deceit” är boven i dramat här. Inte ens en professionell studioproduktion hade kunnat släta över att det här är otillräckliga doomlåtar av ett gäng som desperat försöker kravla sig upp ur demomyllan.

Och Louise Halldin! Jag har i två tidigare recensioner, trots ljumma reaktioner i övrigt, berömt hennes sånginsatser. Till den här inspelningen kan jag bara konstatera att hon utvecklats åt fel hål. Sånginsatsen är känslolös och trevande, utan den där touchen som hon tidigare levt på. Utan god sång framstår inte heller resten av musiken som särskilt vass.

Så tyvärr, efter fyra år utan minsta tillstymmelse till utveckling har jag svårt att se hur It Will Come skulle kunna ha framtiden för sig. De borde rent kvalitativt vara dömda till ett evigt tragglande i demoscenen. Att de fortfarande ligger i ska dock respekteras. Många hade lagt ner för länge sedan och trägen vinner ju som bekant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

It Will Come ()
It Will Come ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner