Joyzine.se


Recension - Demo

It Will Come
Bound
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-12-25
Hemsida: www.itwillcome.se

Problemet med doom metal i allmänhet är att begreppet i sig innebär att det går ruskigt långsamt. Jag tycker det blir för tråkigt när allt går i ultra rapid. Det blir för segt. It Will Come presenterar i ”Bound” en trespårsdemo som bjuder på lättlyssnad lightdoom som trots det såsiga tempot fungerar helt okej.

Ärligt talat skulle i princip vem som helst kunna lyssna på och tycka om It Will Come. De bjuder på ganska snälla låtar, så värst mycket metal är det inte att tala om i mina öron. Det är finstämt och vackert snarare än tungt och svårt. Låt gå för att låtuppbyggnaderna ibland är lite snirkliga och inte helt simpla, men sammantaget är ”Bound” en ganska vän demo.

Louise Halldin sjunger bra, jag saknar visserligen den där riktiga känslan och stämningen i framförandet, men rösten är det inget fel på. Jag hör Tristania, Theatre of Tragedy och till och med Nightwish när hon tar ton. Syrran klämde till med Evanescence. Givetvis i brist på en vettig referensram, men liknelsen är inte helt tagen ur luften.

Klart att ”Bound” är en välspelad och på många sätt lovvärd demo, men jag frustreras av tempot. Låtarna skulle bli så mycket bättre om de kortades med någon minut och sparkades upp lite i tempo. Men då går hela doommomentet förlorat och It Will Come skulle förmodligen inte känna igen sig själva. Jag väntar med spänning på en fortsättning även om jag inte är säker på att jag kommer tycka om den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

It Will Come ()
It Will Come ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner