Joyzine.se


Recension - Skiva

The Mittens
Fools on a holiday, 2006
Skivbolag: Mittens Music BMI
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-01-16
Hemsida: mittensmusic.com

Döm av min förvåning när jag skulle öppna mitt postfack och fann ett stort brunt kuvert med stämpeln US Airmail. Normalt brukar redaktör Mjörnberg fördela skivor som ska recenseras för Joyzines räkning, bara vid enstaka tillfällen har det dykt upp skivor med adressaten Stenbacke. Aldrig från Boston, Massachusetts, USA dock. Ryktet verkar föregå siten med andra ord.

Nåväl, vad kan dessa vantar handla om tro? Lugn och obskyr, lagom svängig, poprock med känsla och värme. Precis lagom för att locka fram ett lite leende och ett lagom taktstampande med foten. Lagom är faktiskt den perfekta beskrivningen av The Mittens. Så pass lagom att det aldrig blir tråkigt. Så pass lagom att det är bra. Lite som en mildare version av Fountains of Wayne. Det låter amerikanskt, men på ett positivt sätt. Indierock blandat med lättillgänglig amerikana, popmelodier med klassisk amerikaaccent.

Charmiga är de dessutom. Med självförtroende, något som hörs skivan igenom. Det här är ett gäng som älskar musik och älskar att spela tillsammans. Titeln, ”Fools on a Holiday” passar perfekt, om de är dårar allihop vet jag inte, men att kalla The Mittens för semestermusik är att träffa mitt i prick. Det finns inga egentliga svaga punkter på ”Fools on a Holiday”, tvärtom har de lyckas skapa en skiva som faktiskt är jämntjock. Varje låt är en naturlig fortsättning på den förra samtidigt som den är en given förgrund inför den kommande.

Titelspåret, Fools on a Parade, är ändå den låt som bäst smeker min själ medhårs. En solklar popmelodi som i sina bästa stunder för med sig en bris av Beatles-genialitet. Märk väl, endast en liten bris, The Beatles är helig mark. Även låtar som Half a Dozen och Baby Don’t Know får mig att ta på mig mitt allra bredaste leende. Ibland har man verkligen tur, undrar vad det var som fick någon herre, eller dam, från Boston Massachusetts, att göra sig besväret att skicka en skiva över halva jordklotet till en liten studentlya på 20m2 i Linköping. Bara att buga och bocka, tacka och ta emot.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner