Joyzine.se


Recension - Skiva

Poisonblack
Drive, 2011
Skivbolag: Hype Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-28
Hemsida: www.poisonblack.com

Slentrian är livsfarligt i musiksvängen. När man hamnar där brukar saker och ting ha en tendens att snabbt kunna vända utför.

Nu är väl ett sådant mardrömsscenario inte riktigt vad som står för dörren för finska Poisonblack, men att slentrianen infunnit sig och att allt går på autopilot när det blivit dags för ”Drive”, bandets femte album i ordningen, är synnerligen tydligt. Gänget som i flera år samexisterade med Scentenced och sedermera också flyttade upp Ville Laihiala från positionen som gitarrist till att också sjunga (precis som han gjorde i Scentenced) vilket ledde till att de lät ungefär exakta likadant som den avlivade orkestern puttrar sakta fram på tomgång.

Gothsoundet har sakta men säkert tagit små kliv in i mer groovebaserad rock'n'roll och det vore synd att påstå att det inte svänger på ”Drive”, för bitvis är det just precis vad det gör. Men jämför man med vad som finns i finnarnas bakkatalog är det här ett ganska tamt verk. Hantverksskickligheten och rutinen finns där, men det briljanta materialet lyser med sin frånvaro.

Följaktligen måste Laihiala och hans manskap akta sig väldigt noga så att slentrianen inte får ett än hårdare grepp om orkestern. Då riskerar nästa skiva att bli ett riktigt sömnpiller.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner