Joyzine.se


Recension - Demo

SOB Pariassound
Particulary interested in the advanced matematics
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-02-17
Hemsida: -

Det finns bara en enda sak man kan säga om den här demon med den här bunten av knäppgökar, schizofrent!

Killarna kastar sig från punk till pop till jazz och tillbaka igen. Vi bjuds på shuffelgitarrer, urflippade synthljud, elegant trumpetspel och en sångare som ena stunden tokvrålar och andra bjuder på skönsång. Tro nu inte att det handlar om olika låtar, nä grabbarna klämmer in alltihop i samma låt. Inte nog med det, demon bjuder på hela fjorton kaotiska melodier.

Ena stunden låter det som om musik skulle vara hämtad från någon Tarantino-rulle och ibland verkar det som om herrarna fått för sig att de är gringos som rider omkring i någon gangsterstadskuliss i Mexico.

Jag skulle tippa på att låtstruktur är ett svärord i bandets replokal för någon sådan är näst intill omöjlig att finna i tonskapelserna. Jag skulle hellre kalla dem konstverk än riktiga låtar. Demon bjuder på en kakofoni av häftiga musikaliska experiment så det kanske borde tituleras något annat än demo egentligen.

Den självklara frågan torde nu vara, är det bra då? Det finns bara ett svar på den frågan, precis som det bara finns ett ord om musiken. Självklart! SOB Pariassound är dödshäftiga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner