Joyzine.se


Recension - Skiva

Pretty Whores
Teens of USA, 2009
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-05
Hemsida: www.prettywhoresmusic.com

Pretty Whores (som lagom till det här släppet dumpat ”of Manhattan” från sitt namn) låter som om de skulle kunna vara rock'n'rollens svar på punkens tidiga The Hives. ”Teens of USA” är lika stökig som ”Barely Legal” och Pretty Whores viftar lika frenetiskt och ofokuserat åt alla håll som de unga hivarna gjorde. Enda skillnaden är att det här är mer rock och att The Hives var punk...och så förstås att Fagerstas finest visade en gryende potential som inte alls finns här.

”Teens of USA” är nämligen bara speedad rockmusik. Här finns ingen tanke eller strategi utan trion vevar och skriker bara så gott de kan och hoppas att det ska bli party av det hela. Det blir det inte av den enkla anledningen att låtarna är undermåliga. I pressreleasen till de här åtta energiska låtarna droppas flera väldigt positiva omdömen. De flesta av dem behandlar livespelningar. Jag kan mycket väl tänka mig att Lundapågarnas spänstiga rock'n'roll funkar i det formatet, men på skiva...nej.

Utan låtar kommer man tyvärr inte så långt hur eldigt intensivt man än spelar. Fortsättningsvis skulle Pretty Whores behöva mer än aversionen gentemot studentlivet som gödande inspiration.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner