Joyzine.se


Recension - Live

Avner
Emmabodafestivalen
2009-08-01
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-03
Hemsida: myspace.com/artistavner

Det enda jag vet om den här artisten är att han ligger på The Tough Alliance skivbolag Sincerely Yours, vilket brukar innebära musik som jag uppskattar. Jag har hört en av hans låtar, Bed för mig, som jag tycker är väldigt bra. Därför hoppas jag på det Avner mer har att erbjuda. Men man vet samtidigt aldrig vad man ska vänta sig från det här bolagets artister live, så en viss onödig kluvenhet finns där.

Under soundcheck låter det ungefär som i den låt jag hört, mer som sångaren i Vapnet än som den Nordpolen-klon som ynglingen ser ut som. Döm då av min förvåning när det inte är samma människa som skötte soundcheck, även micken, som går på scen. Om inte denne har genomgått en blixtsnabb och väldigt omfattande kirurgisk behandling. Rösten är densamma, och jag tänker att det måste vara en väldigt vanlig sådan eftersom jag inom loppet av en kvart har lyckats tänka på tre personer som låter likadant.

Nåväl, nog med utsvävningar. Jag kände det redan första gången jag lyssnade på Bed för mig att det finns något i rösten som berör mig. Det gör den även nu, och ger mig någon slags känsla av medlidande. Avner ser så våldsamt ensam ut där på scen, playback och med endast ett mikrofonstativ och ett inramat fotografi att klamra sig fast vid. Just låten som nämnts blir ännu starkare av just den ensamma inramningen. I jämförelse med hur jag upplevde Nordpolen på Siesta, en artist vars musik inte skiljer sig så väldigt mycket ifrån den här, kan jag inte annat än tycka om Avners sätt att ta sig an scenen. En helt annan inställning och något som visar att han faktiskt vill vara här, visa upp sin musik, samt att våga visa några känslor.

Jag tycker inte att playback är något fel i sig, och Avner lider inte så mycket av att inte ha något band. Men ljudet under den här spelningen är sannerligen inte det bästa. Sedan stör det lite att återigen höra den där Tough Alliance-musiken till ytterligare en artist. Men jag gillar den korta spelningen på Emmaboda, får till skillnad från Hajen precis innan en viss mersmak och covern på Michael Jacksons Human nature sväljer jag direkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Alexander Hellgren, 2009-08-12 14:40:16 (83.191.244.156)

Josef > Aj, där slog du mig på fingrarna. Jag är alltför okunnig om tekniska termer, men lite bättre koll hade kanske varit på sin plats.

Josef, 2009-08-03 19:21:06 (80.216.40.106)

Backingtrack, inte playback

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner