Joyzine.se


Recension - Demo

Joachim Dahlberg
Fantasifoster
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2012-01-17
Hemsida: www.joachimdahlberg.se

Den första reaktionen som når mig när jag lyssnar på ”Fantasifoster” är att det låter som att sångaren från De Lyckliga Kompisarna har lagt trallpunken på hyllan och valt att testa på en annan genre. Men det har han inte, för denna EP är inte gjord av någon gammal trallpunkare som gjort sig en karriär på falsksång och svängiga melodier utan av en helt vanlig singer/songwriter.

”Fantasifoster” bjuder på pop/rock med influenser från folkrocken som rymmer både finess och bra melodier. Men det finns ett stort men. Joachim Dahlbergs gnälliga röst gör att det är ytterst svårt att kunna njuta av musiken, hur gärna man än vill. Att han med sången vill förmedla olika känslor som förstärks med hjälp av musiken förstår jag mycket väl, men i det här fallet når det inte fram utan dränks i gnällig falsksång som gör att jag hellre vill stänga av än att lyssna vidare. Om sången hade varit lika bra och kunnat bära lika starkt som musiken gör hade denna EP varit helt okej, men tyvärr ser verkligheten inte ut så.

Det är en del som har kunnat ta sig fram inom musiken och kunnat göra sig en skaplig karriär trots en tveksam sångröst, i min bok är tyvärr inte Joachim Dahlberg en av dem.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Ulrika Johansson, 2012-01-19 16:58:20 (94.140.57.100)

Nä Anna Enkvist och du kommer inte heller att ha någon direkt karriär som musikskribent heller om du inte lär dig att skilja på en ren och falsk ton. Att skriva att det inte är något som personligen faller dig i smaken är en sak men att felaktigt anklaga någon för att sjunga falskt visar bara på bristerna i din musikaliska kompetens. Du tillhör säkert en av dem som även tror att Håkan Hellström inte kan ta rena toner. Att sedan dra paralleller till "De lyckliga kompisarna" visar bara på att dina musikaliska referenser och din back-katalog lite sträcker sig länger tillbaka än 94. Men jag anklagar inte dig. Det är inte lätt att tillhöra en genration uppväxt på Smurfhits.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner