Joyzine.se


Recension - Live

Sahara Hotnights
Peace & Love, Borlänge
2011-06-29
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2011-06-30
Hemsida: www.saharahotnights.com

Om jag skulle få välja fritt vilket band som skulle ta min Peace & Love-oskuld, så skulle Sahara Hotnights ligga rätt bra till. Med risk för att låta som en gris, lika mycket för bandmedlemmarnas yttre som för deras musik. Gris. Med andra ord är jag därför mycket tillfreds när jag spanat in spelschemat och ser att bandet blir mitt första någonsin i Borlänge.

Ett enda stort magplask blev det istället. Det är en inledning som är så långsam att jag undrar om det verkligen är rätt band jag ser. Oerhört segt. Å ena sidan var det ju några album sedan 20-årsjubilerande (är det väl snart sjukt nog) Sahara Hotnights spelade ösig garagerock, men att så formidabelt slakta sina låtar är helt enkelt en synd. "Walker on the wire" - sirapsversionen liksom. Gäsp.

Något är väldigt fel, det ser ut som att bandet försöker men de äger varken scenen eller publiken. Musiken är allt annat än tajt och jag upplevde det som bättre när kvartetten uppträdde på Sommarkrysset. Genom tv-rutan. I Visit to Vienna tänder det till lite, men då är spelningen också nästan över och jag har redan gett upp hoppet. Nej, något med hela spelningen är skumt, ljudet är fel och jag känner mig blåst på konfekten. Vill inte tro att det enbart beror på Sahara Hotnights, även en dålig dag borde de kunna prestera bättre, men tyvärr är det enda de lyckas med idag att vara sådär rasande snygga som bara de kan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Peace & Love 2011
Where The Action Is 2008
Sahara Hotnights (2008-06-14)
Sahara Hotnights (2000-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner