Joyzine.se


Recension - Skiva

Social Pretender
In The Backyard Of My Mind (ep), 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-27
Hemsida: www.socialpretender.com

Börjar man rapa referenser kring den här epn kan man snabbt få den att låta så väl bra som intressant. Här finns kopplingar till gäng som Crucified Barbara och Hole, tydliga band till den amerikanska nygrungen och om man vill tänja lite, lite på gränserna även Nirvana.

Tyvärr är Stockholms Social Pretender bara en blaskig avart av de nämnda referenserna. Att de två förstnämnda kommer med i diskussionen är naturligtvis för att det handlar om ett grungigt, lite punkigt, rockband som skickar fram en kvinnlig frontperson. Och ja, Sanna Wox har en raspig röst som inte alls är oäven. Hade hon fått ett gott material att arbeta med är det inte alls säkert att jag hade suttit här som en gammal stinkande surbulle.

För de fyra kompositionerna som utgör ”In The Back Of My Mind” är tyvärr inte mycket att hurra över alls. Det är urvattnad grunge utan vare sig gångbara melodier eller riktigt tryck. Känslorna sitter inte utanpå så som de gör hos riktigt framgångsrika orkestrar och jag beskriver riffen snarare som harvande än som delikata. Det saknas spets, det saknas finess. I alla fall så här i inspelat format.

Problemet för Social Pretender är att de är för bångstyriga för att passa på radio, men inte tillräckligt riviga för att tilltala en mer skamfilad publik. Kanske är det annat i livesammanhang, där har gruppen uppenbarligen fått vissa lovord, men den här epn är tyvärr bara trist.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner