Joyzine.se


Recension - Skiva

Juniper Nova
S/t (ep), 2009
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-05
Hemsida: myspace.com/junipernova

Allt är oerhört snyggt, ambitiöst, välproducerat och allmänt proffsigt. Men samtidigt framstår de här tre mörkt puttrande rockspåren mest som väldigt opersonliga. Det finns säkert en glöd i det Juniper Nova sysslar med, men den hörs inte.

Gruppen har tagit stora intryck av Radiohead och dess gelikar. Det innebär att de försöker sig på en mörk och ganska introvert typ av rockmusik som ändå bär stänk av det kommersiella. Men där Radiohead verkligen fångar sin lyssnare predikar Juniper Nova för döva öron. Linda Kratz sjunger lite för högtravande för att det ska kännas bekvämt och melodierna som finns gömda bakom sjoken av mörker vill aldrig riktigt fästa.

Som jag skriver i inledningen. Det här är en professionell grupp som inte lyckas omsätta kunskap i resultat. Precis som ett stjärnspäckat idrottslag inte alltid fixar att ta sig hela vägen till titeln klarar Juniper Nova inte att göra något intressant av sina intentioner. Kanske är receptet att satsa mindre på det introverta och mer på det öppenhjärtliga i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner