Joyzine.se


Recension - Skiva

Destinity
The Inside, 2008
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-24
Hemsida: www.destinity.net

Destinity förnekar sig inte, utan fortsätter konsekvent att vara ett av Europas fränaste deaththrashband. Sedan hemvisten Adipocere gått omkull har de fortsatt till tyska nybyggarna Lifeforce och står förmodligen inför ett bredare genomslag. Ytterst välförtjänt om ni frågar mig.

Fransmännen låter inte som några andra, det är en våldsamt uttjatad klyscha, men jag vågar faktiskt påstå det. Det finns andra som meckar, som vevar potenta thrashriff, flörtar med det progressiva eller arrangerar lättnynnade refränger, men ingen gör det så genomgående intelligent som Destinity.

Grunden till briljansen ligger i att fransoserna bestämt sig för att de är ett deaththrashband med betoning på death och på thrash. Visst leker de med alla de andra influenserna, men i första hand manglar de. ”The Inside” är precis som sin föregångare ”Synthetic Existence” riktigt brutal, men ändå väldigt tilltalande. Låtarna tillåts bli invecklade utan att det blir show off vilket är fallet med alldeles för många grupper. Destinity lyckas kombinera det mesta av det bästa på ett föredömligt sätt. De kommer naturligtvis aldrig sälja plattor som In Flames (utan att baktala göteborgarna, de gör en bra grej), men manglar så mycket mer mångfacetterat.

Jacob Hansen-produktionen får de striktaste thrashriffen att låta Hatesphere vilket naturligtvis är lysande och de rena sångpartier som påminner om Pain är mil bättre än dennes senaste soloalster. Destinity gör med andra ord det mesta alldeles rätt. Deaththrash blir inte mer egen och utmanande än så här. Är det en platta i genren ni ska ha i år är det den här. Ta mig på mitt ord.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Destinity (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner