Joyzine.se


Recension - Skiva

Oh My!
Slow Moves, 2014
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2014-02-28
Hemsida: ohmymusic.se

Det är kul när man blir överraskad av musik och Oh My! lyckas med detta. Jag blev förvånad när jag såg att de härstammar från Sundsvall och inte att från New York eller Los Angeles. Det låter så härligt osvenskt men samtidigt ligger den svenska popkonsten och gör sig bekant i bakgrunden.

De har skapat sin egen blandning av indie pop/rock och lyckas stundvis skapa något härligt nyskapande i Sverige. I sin jakt på ett originellt sound ramlar de ner i ett par klassiska fällor och skapar ett par spår som låter som om de vore covers. Låtarna Scary Conversations och People låter alldeles för mycket som The Strokes för att det skall gynna bandet.

Oh my! har noga följt de senaste årens indieuppsving och tagit vara på vad som fungerar. De har fångat det lilla extra och det skulle inte förvåna mig om de i framtiden tar samma väg över Atlanten som Shout Out Louds lyckats med. Skivan känns härligt färdig, de har tagit tid på sig att fila till alla detaljer och den har en fin helhetskänsla. Texterna är fina och kärlekskranka, melodierna sitter och det låter fantastiskt bra även om de inte riktigt har hittat sitt helt egna språk än.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner