Joyzine.se


Recension - Skiva

Håkan Hellström
Det kommer aldrig va över för mig, 2013
Skivbolag: Stranded/Universal
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-04-21
Hemsida: www.hakanhellstrom.se

Så kan det då äntligen bli vår på riktigt. Plocka ner solen, månen och stjärnorna. Håkan Hellström släpper ett efterlängtat album. Som alltid (inte minst från mig) så är förväntningarna skyhöga. Jag vill bli förälskad, jag vill känna mig kär och sprängfylld av känslor. Håkan har alltid haft den effekten på mig.

Håkan har alltid med sina texter fångat mig, man fastnar som i en god bok. Man vill ha mer ord, man vill ha fortsättningen, mer ord, en vers till, nästa mening. Ett vykort till tack.

Den här skivan är inte lika direkt som Håkans tidigare verk. Inga sprudlande poplåtar. Inga euforiska sambatoner eller skogsbränder. Man skulle kunna skriva om att Håkan mognat, blivit både äldre och vuxen. Men det stämmer inte helt. Håkan Hellström är fortfarande den där olyckligt kära pojken som stammar fram kärleksförklaringar, som vill känna kärlek. Pojken som skriker för full hals för att höras.

När jag tror att jag får grepp om skivan, att jag förstår den så lyckas den som sand rinna mig ur handen. Det är hjärtskärande ballader med stråkar. Det är synthpop. Det är Johnossi. Det är Lou Reed. Det är stammande verser. Men efter ett par lyssningar så är det självklart. Det är Håkan Hellström.

Första singeln och titelspåret Det kommer aldrig va över för mig är den låt som står ut mest och bäst från skivan. Ett hopkok av influenser blandar sig perfekt och blir en väldigt medryckande Håkan Hellström-låt.

När musiken inte blir lika uppåt och medryckande så blir det istället texterna som dominerar. Håkan har grävt djupt in och hittat berättelser som tränger genom ben och märg på den som verkligen lyssnar. När lyktorna tänds är precis en sån historia.

Det tog så lång tid att bli ung är enligt mig ett av Håkans vackraste verk på många år. En återblick till gammal kärlek. Texten klär låten som den allra vackraste av sommarklänningar.

Så efter sanden runnit ur mina händer och nu istället skapat ett stort och väldigt fint sandslott. Det här är inte Håkans bästa skiva. Långt ifrån. Det här är istället en väldigt bra Håkan Hellström skiva. DET däremot är ett väldigt bra betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2011
Rockparty - Hultsfredsfestivalen 2006
Håkan Hellström (2011-07-02)
Håkan Hellström (2011-02-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner