Joyzine.se


Recension - Skiva

Searching for Calm
Celestial Greetings, 2010
Skivbolag: Mystic Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-27
Hemsida: myspace.com/searchingforcalm

Att envist undvika alla former av klichéer kan också bli synnerligen kliché. Det Searching for Calm sysslar med på ”Celestial Greetings” är till exempel så utstuderat att det omedelbart personifierar klyschan ”att försöka vara originell”.

Det är möjligt att det här gänget faktiskt är originellt, men i så fall är de det på bekostnad av musikens klass. Searching for Calm vill vara någon form av crossovergäng som utan att låta som någon annan bryter ny mark och öppnar nya dörrar.

Resultatet blir att de när de blandar postrock med Mars Volta-progression och Refused-hardcore sätter sitt sigill på en soppa som inte bara är bångstyrig utan dessutom ganska dålig. Det finns inga uppenbart logiska kopplingar mellan de partier som herrarna envist försöker limma ihop med varandra och då faller hela tanken med originalitet. Det blir klyschigt i den utstuderade jakten på att vara annorlunda.

Att manskapet inte är tillräckligt mycket musiker för att göra de trixigaste partierna rättvisa och att Michal Maslak är en sångare utan vidare stor kontroll över stämbanden gör sedan också sitt till för att intrycket av ”Celestial Greetings” ska förbli haltande. Det gör att de någorlunda snygga melodikrokar som ändå finns hamnar väldigt mycket i skymundan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner