Joyzine.se


Recension - Skiva

Kickback
No surrender, 2009
Skivbolag: GSR Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-18
Hemsida: myspace.com/kickback

För en gångs skull verkar det som att pålitliga GSR misslyckats i rekryteringen. När fransoserna i Kickback kom dragandes med ”No surrender” och ville göra ett nytt försök efter tio års frånvaro från scenen borde bolagsfolket ha visat dem dörren. Nog för att man ska hedra det som en gång har varit, men Kickback av idag är ingen rolig bekantskap.

Som så många andra hardcoreband från förr om åren har Parisarna omgetts av en del kontroverser och levt högt på sin kompromisslöshet och vägran till tystnad. Det är möjligt att det fortfarande glöder en ettrig eld i den åldrande trion, men den ger inte upphov till några ljusa stunder på ”No surrender”. Här handlar det snarare om tämligen slentrianmässig hardcore där slappa atmosfärpartier a la Isis används som någon sorts ursäkt för framåtskridande. Det ska förmodligen låta modernt, men låter bara dåligt eftersom fransmännen inte hanterar stuket något vidare.

Det värsta är emellertid att gaphalsen Stephen inte tycks ha något kräm kvar i halsen över huvudtaget. Sånginsatsen är oerhört ansträngd och låter mest, ja, fånig på den här plattan. Intrycket är att fransmännen försöker vara något de kanske en gång var, men definitivt inte är idag och resultatet är att de står där blåa i ansiktet och med byxorna nere. Låt oss hoppas att denna rekryteringsmiss bara är ett olycksfall i arbetet för GSR.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner