Joyzine.se


Recension - Skiva

Eye
2 Hearts, 2009
Skivbolag: Blue Topaz Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-25
Hemsida: www.eyeofficial.info.se

Jag blir lite full i skratt när jag läser vad promotorn Nicky Baldrian yttrat om Göteborgs Eye. Han gör rakt upp och ned en jämförelse med Melodifestivalrusiga H.E.A.T. Allt för att sälja, eller hur heter det nu igen?

Musikstilen må vara ungefär densamma, men i övrigt finns inte många parallella linjer att dra mellan de två orkestrarna. Där H.E.A.T är en oerhört skicklig orkester låter Eye som ett gäng lallare med bidrag från Studiefrämjandet i bakfickan. Där Kenny Leckremo är en av det här landets allra starkaste röster inom den melodiska hårdrocken (eller AOR om ni så vill) är Ivan Höglund en amatör som vill för mycket. Där H.E.A.T har en klädsam självdistans verkar (här är jag faktiskt inte helt säker och hoppas innerligt att jag har fel) Eye ta sig själva på alldeles för stort allvar.

”2 Hearts” är en ganska stapplande platta med 80-talsfriserad hårdrock som på mer än ett sätt låter som om den kom från just den epoken. Flörtarna med en frisyrgélebetuttad LA-scen är många, men Eye är aldrig riktigt så hårda som många av Sunset Strips avkommor och har lika mycket gemensamt med dem som kom ur Upplands Väsby före H.E.A.T – Europe.

Det är egentligen inget större fel på låtarna, men syntharna låter töntigt plastiga och attityden tycks gå före det goda musicerandet. Det gäller i hög grad Höglund som flera gånger tar sig vatten över huvudet. Musikstilen är så pass daterad och balanserar på en så pass tunn gräns mot det parodiska att det innebär att utövarna måste vara exceptionellt skickliga för att det ska funka. H.E.A.T är det, men det är betydligt mer än vad man kan säga om Eye.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sengaija
Därför är Alice Cooper bättre än David Bowie
Beady Eye (2011-01-01)
Adora Eye ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner