Joyzine.se


Recension - Skiva

Sparks The Rescue
Eyes To The Sun, 2009
Skivbolag: Hassle Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-12
Hemsida: myspace.com/sparkstherescue

90-talet övergick i 00-tal och det har nu pågått i närmare ett decennium, men poppunken har inte utvecklats ett dyft under alla dessa år. Snyggt uppklädda jänkarpojkar (nå väl, några andra klåpare också) utan något extra fortsätter år ut och år in att sjunga in melodier som är lika sockersöta som de är menlösa och saknar all form av originalitet. Inget fel med det egentligen, så länge det finns en marknad för det är det väl klart att gängen ska fortsätta profitera, men hur i all sin dar kan folk fortfarande vara intresserade av så formstöpt musik?

Sparks the rescue är ännu en orkester att addera till listan av lycksökare. Jag ska inte vara magsur och påstå att allt inom genren är skit, det finns helt klart gäng som får mig att le och stampa med foten, men de flesta är just som det här gänget. Gråa kopior i avsaknad av riktigt bra låtar och ett uttryck som inte förmedlar annat än ren förmätenhet. Det finns inget som är särskilt kul med ”Eyes to the sun”.

Snyggt producerat ja visst, och skickligt framfört, vem hade trott något annat. Men när det mest minnesvärda är att I Swear That She's The One påminner om en avlägsen släkting till The Connels gamla hit Seventy four seventy five är den stora frågan jag ställer mig hur det kan komma sig att den här genren inte tagit död på sig själv genom åren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner