Joyzine.se


Recension - Skiva

Daniel Badeie
Influence, 2013
Skivbolag: BB Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-02-17
Hemsida: www.danielbadeie.com

Daniel Badeie (som på sitt skivomslag enligt mitt förmenande har både en och annan likhet med skicklige estradören Daniel Boyacioglu) pekar på att texterna är väldigt viktiga för hans uttryck. Det är inte så konstigt, karl har en mångfacetterad bakgrund som så klart är en god grogrund för berättande text. Men jag skulle vilja påstå att musiken har minst lika många bottnar.

Det finns en mycket tydlig röd tråd på ”Influence”, men samtidigt är det en skiva som närmast liknas vid en uppsjö av olika infall. Allt från ensamt reflekterande över akustisk gitarr, till svängigt storbandsös med ylande blås och rasande snyggt piano eller 70-talsrock med svampar i kavajfickorna ryms här. Allt sammanhållet av Daniel Badeies sammetslena sångröst och det faktum att det oavsett genre är tal om riktigt bra låtar.

Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på den här skivan, men det är många, och varje gång tycks det som att det är en ny låt som griper tag i mig. Nya detaljer sipprar fram vid varje varv och gör på så vis ”Influence” betydligt mycket mer levande än vad man kanske hade kunnat förvänta sig vid en första kontakt. Inledande Moments är fortfarande en favorit dock, likaså hallucinogena Die Young och det svulstigt svettiga rocköset i Illusion kommer lite överraskande, men passar ändå utmärkt in i helheten innan därpåföljande Forever Yours är så inbjudande smäktande att det inte går att värja sig.

”Influence” är en musikalisk upptäcktsfärd som jag varmt rekommenderar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner