Joyzine.se


Recension - Skiva

Behemoth
Thelema 6, 2007
Skivbolag: Peaceville
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-04
Hemsida: www.behemoth.pl

”Thelema 6” var en viktig punkt i Behemoths karriär. Skivan statuerar övergången när polackerna på allvar lämnade sina forna black metaldagar bakom sig och helt och hållet växlade in på dödsmetallens bana. Det är ett tydligt karriärval och början på vad som skulle komma att bli en väldigt framgångsrik färd in i dödens rike.

Året var 2000 och frontmannen Nergal predikade sataniska budskap, ofta influerade av magikern Aleister Crowley. Att ”Thelema 6” framförs av en orkester som bara några plattor tidigare helt och hållet hängivit sig åt black metal hörs inte. Det här är kompakt dödsmetall som är både självklar och självsäker. Det enda som vittnar om ursprunget är Nergals i mångt och mycket självcentrerade texter.

Antichristian Phenomenon och Christians To The Lions blev ordentligt uppskattade fanbärare för Behemoths nya sound. Jag minns dock att jag bevittnade orkestern live några år efter skivans release och inte alls var särskilt imponerad. Än hade polackerna inte hunnit växa in i sin nya dödskostym med full pondus. Det gör dock inte ”Thelema 6” till en mindre viktig skiva i diskografin. Den banade väg för vad som skulle komma…

Efter massiva framgångar med ”Demigod” och färska ”The Apostasy” ute i skivdiskarna passar Peaceville på att återsläppa detta definierande verk. För den som inte redan har skivan erbjuds här förutom de elva originallåtarna även fyra bonusmelodier och en video. Mycket Behemoth för pengarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Arvikas vassaste band 2008
Behemoth (2010-03-05)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner