Joyzine.se


Recension - Demo

Lizzy Insane
Promo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-05
Hemsida: www.lizzyinsane.com

Hallå 80-talet!

Ingen hade protesterat om Lunds Lizzy Insane tagit med sig Pontiak Johanzon ut på vägarna som förband, med hiten 80-talet i bakfickan. Här handlar det nämligen om sleazig rock'n'roll som är så mycket 80-tal och Sunset Strip att det nästan är löjligt. Man behöver inte tveka på vart herrarna hämtat sin inspiration och det är heller ingen vågad gissning exakt vilka klubbar de allra helst skulle vilja lira på. Läs ”The Dirt” och ni har hela facit.

En fullängdare är på gång och för att höja peppen inför den släpper bandet ut denna promodemo med två kompositioner, Bedroom Heat och Can't Stop Rockin'. Tyvärr är det material som fungerar omvänt. Jag blir inte alls peppad på skivan som ska komma ut genom Fast Future Records när jag hör det här.

Att döpa en låt som är så slö och kraftlös som öppningsspåret till Bedroom Heat är snudd på en förolämpning. Egentligen är det inget större fel på låten i sig, men den framförs så slött och kraftlöst att all eventuell potens faller platt. Det finns ingen energi i gruppen och låten spelas alldeles, alldeles för långsamt. Ska man kalla sin musik för bad ass rock'n'roll (vilket gruppen gör), måste man kunna backa upp det med energi, adrenalin och sexdrypande testosteron. Lizzy Insane är inte ens nära när de står i studion och biter sig i tungan för att inte tappa koncentrationen och spela rätt och därmed tappar all närvarokänsla.

Samma sak gäller Can't Stop Rockin', en Kiss-pastisch som inte alls rockar utan snarare ligger slött på soffan och zappar mellan såpoperor. Jag begriper inte varför Lizzy Insane framför sina låtar så potenslöst, de måste ju bevisligen ha lyssnat sönder vaxen med sina amerikanska hjältar och borde i rimlighetens namn ha snappat upp ett och annat.

Jag antar att den här gruppen är en helt annan grej på scen när de fått några järn innanför västen och därmed släppt på de värsta nervositetsknutarna, men på platta är Lizzy Insane faktiskt inte mer än gråmelerat meningslösa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner