Joyzine.se


Recension - Live

Timo Räisänen
Popadelica, Huskvarna
2010-05-01
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-02
Hemsida: www.timoraisanen.se

Kollega Stenbacke (som blivit festligt intryckt bakom en fet och skallig man som inte tycks ta minsta notis om dennes existens i den sjukt fullknökade Teaterladan) fnyser och hävdar med en dåres envishet att Timo Räisänen och hans liveakt bara handlar om billiga poänger. Jag ger honom precis rätt i allting och det är ju just det som är själva grejen.

Man behöver inte vara kvantfysiker för att begripa sig på Timo Räisänens musik. Man behöver inte ens vara musikintresserad för att hans enkla melodier ska nästla sig in i skallen och det är hela poängen. Räisänen handlar om energisk underhållning på hög nivå, ni vet så där att man bara släpper alla hämningar och hänger på utan att tänka efter. Det är så effektiv popmusik ska fungera och det är precis så det fungerar när denne gladlynte göteborgare står på scenen.

Bandet strålar av spelglädje när de intar estraden och bjuder på festivalens förmodligen tightaste framförande. Det är professionellt ut i fingerspetsarna utan att minsta känsla eller glöd går förlorad. Detta trots att manskapet hetsar framåt i sin jakt på att få in så många låtar de bara kan på den knappt tilltagna, timslånga speltiden.

Sixteen, Let's kill ourselves a son och Fear no darkness, promised child är alla klassiska publikfavoriter, men att Timo Räisänen är för alla och levererar med glädje manifesteras extra tydligt när han gör en ruggigt effektiv cover på Sugababes About you now.

Det behöver inte vara svårare än så och har sällan varit mer rätt med billiga poänger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2013
They Live By Night
Timo Räisänen (2006-01-01)
Timo Räisänen (2010-07-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner