Joyzine.se


Recension - Skiva

Rhapsody
Power of the dragonflame, 2002
Skivbolag: Limb Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-03-18
Hemsida: www.rhapsodyoffire.com

Rhapsodys två första fullängdare har jag inte ägnat särskilt mycket intresse, tyckte dock att senaste fullängdsverket "Dawn of Victory" hade en hel del gott att erbjuda. Därför var intresset för vad italienarna lyckats prestera på purfärska "Power of the dragonflame" ganska stort.

Pastapojkarna kallar sin musik för något så klatschigt som Hollywood metal och faktum är att det faktiskt stämmer ganska bra. Hela "Power of the dragonflame" låter som ett något hårdare och lite speedat Disneyfilmssoundtrack. Den största skillnaden är att musiken från de tecknadefilmerna är bättre än den tonkonst de svartmuskiga pudelfrisyrerna svarar för.

Strängonanisten Luca Turilli har tagit det hela lite för långt på "Power of the dragonflame". Frontmannen skriver det mesta materialet på egen hand och ruckar inte gärna på sina åsikter. Tanken med plattan tycks ha varit att musiken ska vara än mer storslagen, bombastisk och mäktig än tidigare. Allt är dock ruskigt överarbetat och det låter bara uppblåst och fånigt. Lägg därtill att låtarna är ganska tråkiga och att Rhapsody alltid lidit av ruttet trumljud så förstår ni att illusionen om det mäktiga power metalalbumet krossas.

På plussidan kan sägas att refrängerna som för det mesta domineras av ett flertal körer är melodiskt vackra. Man rycks med i dem och blir glad. Verserna stinker dock och Luca Turillis berömda stränggnidande imponerar inte alls på mig. Att Rhapsody skulle vara ett av världens bästa power metalband ställer jag inte upp på. En fullproppad ljudbild och stora arrangemang gör inte en bra skiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Diablo Swing Orchestra

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner