Joyzine.se


Recension - Skiva

Ancient VVisdom
A Godlike Inferno, 2011
Skivbolag: Shinebox Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-12
Hemsida: myspace.com/ancientvvisdom

Jag antar att Ancient VVisdom (och här snackar vi inte det gamla black metalgänget från Umeå) vill att det ska låta lite svårt och avlägset, men faktum är att insatsen och ljudet på ”A Godlike Inferno” mest låter amatörmässigt. Som om skivan spelats in med för knapphändiga resurser och under för kort tid. Hafsigt och slarvigt är knappast något att stå efter om man vill uppnå en mystisk stämning i sin musik.

Över huvud taget verkar det som att gruppen från Austin, Texas har väldigt svårt att få ett vettigt grepp om vad man egentligen vill syssla med. Akustisk stämningsmusik förenad med hårdrocksmentalitet verkar vara vad som står på menyn, men det som kommer ut blir mest ett mischmasch där de finstämda strängarna blygt tittar på medan gruppen villrådigt pendlar mellan att efterapa Metallica och någon form av amerikansk radiorock a la grungeeran.

Det blir bara rörigt. Speciellt om man lägger till det faktum att Ancient VVisdom håller sig med någon form av ockult och smygsatanisk åskådning i sina texter.

Vilket är synd, för bryter man ner ”A Godlike Inferno” i sina beståndsdelar finns här grejer som hade kunnat bli riktigt bra. Flera akustiskt drivna refränger hade kunnat bli riktigt storslagna om de inte klätts i en så tafflig skrud och klämts in i kompositioner som snarare är partier staplade på hög än något som är genomtänkt och välarrangerat.

Ancient VVisdom har en god tanke, men den faller ganska platt på ”A Godlike Inferno”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner