Joyzine.se


Recension - Live

Zonaria
Trästockfestivalen, Skellefteå
2008-07-19
Av: Johan Norström
Publicerad: 2008-07-22
Hemsida: myspace.com/zonaria

Zonaria har stora skor att fylla denna lördagskväll. Traditionsenligt är det ett metalband som avslutar Trästockfestivalen, och Zonaria ställs i sällskap med jättar som Dismember och Entombed. Och visst märks det på publikuppslutningen att det varken är Dismember eller Entombed som står på scenen. Emellertid kommer Zonaria utan tvekan undan med hedern i behåll, i alla fall om man ska tala om den del som de kan påverka. Framförandet håller väldigt hög klass, och mina farhågor om att bandet skulle ha problem att fylla ut den stora scenen får sig en redig käftsmäll. Bandet får dessutom med sig den trogna skaran framför scenen utan problem.

Däremot låter det rent för jävligt. Jag fattar inte riktigt hur, men ljudet är fruktansvärt. Gitarrerna låter som en myggsvärm blandat med myrornas krig. Basen hör jag ingenting av. Trummorna låter som oljefat och bensindunkar. Det enda som egentligen låter som sig bör är sången.

Tyvärr går det inte att ge Zonaria en rättvis bedömning utifrån givna förutsättningar, men en liten uppdelning av betyget kanske kan ge en mer rättvisande bild. Scenframförande – 4, ljud – 1. Tyvärr faller musikalitet och låtmaterial bort som en funktion av ljudet. Det gick helt enkelt inte att avgöra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Trästockfestivalen 2008
Zonaria (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner