Joyzine.se


Fem korta

Dia Psalma

Fem korta frågor till Ztikkan Blomberg, basist i återuppståndna punkkonstellationen Dia Psalma...

Hur har vägen fram till Dia Psalmas återförening sett ut, vad fick er att sätta igång igen?
Vi har egentligen pratat löst om en återförening i flera år, anledningen till att det blir av nu är väl att någon (jag) äntligen orkade ta tag i hela projektet och samordna allt som behöver samordnas. Vilket faktiskt inte är så lite....mycket ska klaffa, alla ska kunna vara borta från jobb/familj etcetera. Dessutom bor vi ju på olika orter med ganska långa avstånd emellan, men nu blir det av iallafall.

Vad har ni för förväntningar nu när ni ger er ut och spelar igen? Har ni märkt av något publiktryck?
Vi har väl inga förväntningar nästan, men hoppas naturligtvis på att bli väl bemötta på de spelningar vi kommer att köra. Vi vill ha kul och vi vill att publiken ska ha kul. Vi har precis satt igång en ny hemsida ( www.diapsalma.net ) och där märks det absolut av ett publiktryck, vi har massa nya gästboksinlägg och sådant varje dag. Det känns jättekul.

Vilka är de fem bästa albumen just nu?
M.A.N - "Obey, Consume, Reject", släpps 11/3. Det är det bandet jag lirar med nu, är grymt nöjd med den plattan, dessutom åker vi som förband åt Fear Factory i Skandinavien om ett par veckor.
Tool - "Lateralus", jag kan helt enkelt inte tröttna på den plattan. Alltid lika bra.
A Perfect Circle - "Mer De Noms", se ovannämnda kommentar. Kan inte tröttna på den helt enkelt.
Metallica - "Master of Puppets", en klassiker som fortfarande är bland de bästa plattor som någonsin gjorts. Krossar all ny skit som kommer.
Slayer - "Reign in Blood". Ytterligare en klassiker som inte går av för hackor. 28 minuters energiboost.

Vilka fem album har varit viktigast för Dia Psalmas karriär?
Stiff Little Fingers - "Inflammable Material", en punkklassiker som Ulke (sång, gitarr) har hämtat mycket inspiration ifrån.
Ramones - "Its Alive", så jävla cool liveplatta, en utav de allra bästa. 1,2,3,4, Hey Ho, lets go!
Metallica - "Kill Em All" Den plattan gjorde så att man ville spela fort som satan, en ny typ av inspiration, det snabbaste innan den kom var typ Motörheads ”Ace of spades”, men ”Kill em all” tappade man ju hakan av.
KSMB - "Aktion” och ”Rika barn leka bäst". Punk med riktigt bra vemod och nerv. 602 och Klockan 8 har varit stora inspirationskällor till Dia Psalma.
Ebba Gröns alla plattor, utom det sista de gjorde kanske. Thåström är en grym text och låtskrivare, fler kommentarer är bara överflödiga.

Efter sommarens festivalspelningar, kan vi då förvänta oss något mer?
Kanske, vi får se. Vi tar sommaren först. Men lite planer på en DVD finns. Med både nya och gamla klipp från konserter, intervjuer, rep, hemmagjorda videos med mera. Dessutom kommer en dubbel-samligs-cd redan i vår "Psamlade Psalmer" kommer den att heta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2006-02-28
Foto:
Hemsida: www.diapsalma.net

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner