Joyzine.se


Recension - Skiva

Zonaria
Arrival Of The Red Sun, 2012
Skivbolag: Listenable Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-07-23
Hemsida: www.zonaria.com

Många band har försökt sig på det här med ett genomgående koncept. Running Wild kör pirater, Tankard kör öl och svenska dödsmetalgänget Zonaria kör domedag. Och precis som ovan nämnda exempel lyckas Zonaria komma undan med sitt grepp. ”Arrival Of The Red Sun” låter precis lika dystopisk och mörk som bandets tidigare släpp, och det är inte många band som klarar av att leva upp till sina ambitioner så bra. ”Arma-fucking-geddon!” (Marilyn Manson någon?) skriks det i Silent Holocaust.

Tyvärr har produktion och mixning uppenbarligen stått i vägen för låtskrivandet. Trots att stämningen låter som den ska och att riff, ljudbild och musicerande är klanderfritt förstår jag inte vart bandet vill komma med själva musiken. Det känns helt enkelt för stapplande. Och så en fråga av ren nyfikenhet: har det alltid funnits flörtar med band som Ensiferum (Desert Storms) och Powerwolf (CC Cowboys, bästa spåret som ironiskt nog är ett bonusspår)? Det låter inte helt fel men ganska malplacerat.

Zonaria har kallats ”the saviors of Swedish death metal”, och ska de axla manteln när det gamla gardet har lämnat in är det nog ett och annat som ska korrigeras. Ett: låtskrivandet – bara några minnesvärda refränger hade lyft materialet. Två: en originell, bättre och mer karismatisk sångare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Trästockfestivalen 2008
Zonaria (2008-07-19)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner