Joyzine.se


Recension - Live

Kate Boy
Popadelica, Huskvarna
2013-05-04
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2013-05-05
Hemsida: kateboy.com

Att gå på Popadelica har med tiden blivit en garanti för att få uppleva ny spännande musik, man kommer alltid hem med minst tre-fyra nya favoritband. Årets upplaga är inget undantag, även om favoritband är ett stort ord kan jag sträcka mig så långt som att sätta upp electropopiga Kate Boy på min lista över band värda att följa. Dessutom blev jag sugen på att köpa mig en svart keps.

Jag har alltid varit förtjust i akter som i viss mån befinner sig i gränslandet mellan olika genrer och framför allt använder sina instrument på fler sätt än de traditionella (tänk Metronomy). Att få en gitarr att låta som en synt eller stå och puckla på sina electropads för att skapa ett schyst beat känns både uppfriskande och spännande.

Northern Lights heter singeln som har skapat uppmärksamhet ute i indiebloggosfären och visst finns potentialen. Frontande Kate Akhurs, som likt övriga i bandet är iklädd svarta kläder och svart keps, har mycket att stå i, hon hanterar sång, har koll på sina knappar och skruvar och hinner dessutom med att dansa discodans mellan varven – imponerande!

Det märks annars att bandet är precis i uppstarten av saker och ting, även om konceptet är just spännande känns framträdande fortfarande bitvis ofärdigt. Kanske att det har att göra med scenens något begränsande storlek, det är svårt att discodansa på en yta mindre än en sillburk, men det uppstår aldrig något riktigt tryck i musiken. Basen ska kännas som en hästspark i bröstet, nåja, kanske mer att det fladdrar lite i örsnibbarna - jämför man med övriga elektroakter på festivalen (Icona Pop och F.O.O.L till exempel) är Kate Boys ljudbild rent av klen. Vilket säkert är meningen men visst får man ha önskemål? Framtiden tillhör ändå dessa svarta siluetter – räkna med ytterligare en följare på twitter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2013

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner