Joyzine.se


Recension - Live

Skindred
Metaltown, Göteborg
2010-06-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-20
Hemsida: myspace.com/skindredFörst ut på festivalens program, tidig eftermiddag och med ett gassande solsken att tampas med, en svår uppgift? Naturligtvis, men är det något band som har förutsättningar att prestera under dylika förhållanden är det brittiska Skindred. Och de hanterar också uppgiften med den äran.

Gruppens halsbrytande blandning mellan reggae och modern metal är som klippt och skuren för detta partyväder och på livescenen växer den en dimension extra. Det är hårt och dansant om vart annat och är omöjligt att inte ryckas med av stämningen. Speciellt som Benji Webbe är en liten spilevink till frontman. Han predikar hela tiden budskapet att allt handlar om livemusik, att det är på scenen magi skapas och att alla som älskar all typ av musik alltid är välkomna till Skindreds shower. Skönt nog klarar bandet också att backa upp hans rappkäftade tunga med handling.

Mr Webbe är inte bara en karismatisk herre som vet hur man ska hantera en publik, han ståtar dessutom med en synnerligen god tonsäkerhet. Han fixar att gå från skrik till skönsång till baktaktsmuttrande utan att så mycket som en frasering faller bort och eldar på så sätt på framträdandet ytterligare.

Det enda som egentligen haltar är hiten Nobody som kommer mot slutet, jag vet inte vad det är men den träffar inte riktigt hjärtat. Det spelar emellertid mindre roll när britterna dessförinnan har fyrat av en kanonad av välspelad reggaemetal med nummer som Bruises, Trouble och Ratrace i frontlinjerna och därigenom förvandlat piren till ett dansant förmiddagsparty där inte en hårdrockare kan stå still.

Metaltown kunde inte ha fått en bättre inledning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2010
Hultsfredsfestivalen 2011
Skindred (2011-07-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner