Joyzine.se


Recension - Skiva

Bibleblack
The black swan epilogue, 2009
Skivbolag: Vic Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-13
Hemsida: myspace.com/bibleblackofficial

Så bara för att grundaren har bänt strängar till förbannelse bakom King Diamond och i Mercyful Fate så ska vi tycka att det här är intressant? Ja, det är nog tanken i alla fall och det vore väl synd att påstå att gitarrmaestro Mike Wead är först ut med ett sådant upplägg. Grupperna ledda av snubbar som blivit stora med andra gäng och sedan velat köra på egen hand är oräkneliga och oftast inte särskilt intressanta.

Bibleblack är som ni förstår inget undantag. Ställer man ett gäng tungt rutinerade metalmusiker med Mike Wead i spetsen i en studio kommer det naturligtvis att låta bra och proffsigt, men materialet är inget vidare. ”The black swan epilogue” känns inte alls särskilt genomtänkt och tycks bygga mer på att Wead ska spela snygg sologitarr än något annat.

Att snubben lirat mycket med diamantkungen hörs. Bibleblack bär tydliga spår av så väl dennes soloeskapader som Mercyful Fate. Men det här är ett omväxlande verk där det även kläms in ren death metal, stora mått av thrash och black metal-väsanden. Det vilar lite av en sakral känsla över arrangemangen. Som om Bibleblack velat måla med ondska. Det är ganska fräckt, men så mycket mer än så är det inte.

Problemet med ”The black swan epilogue” är nämligen att den bygger på slarvigt utspridda partier som hålls ihop av det nämnda gitarrsniffandet. En helhetskänsla saknas och det blir aldrig särskilt intressant att lyssna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner