Joyzine.se


Recension - Live

José González
Accelerator, Trädgårn, Göteborg
2007-06-28
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-03
Hemsida: www.jose-gonzalez.com

Kungen av Göteborg är tillbaka i stan efter att ha rest runt jorden minst en sju-åtta gånger. Och det var på tiden. Tacka vet jag den tiden, i början av 2003, när man kunde se José González på precis varenda scen i Göteborg (jag stod till och med bakom honom i affären en gång, han köpte räkost), trots alla gånger jag såg honom var det lika fascinerande varje gång. Tillslut var det visst fler som fick upp ögonen för denna ytterst talangfulla man, från att ha varit Göteborgarnas gunstling blev han hela världens.

Tiden verkar dock ha varit väldigt skonsam mot José González, förutom ett betydligt burrigare hår ser han ut precis som vanligt när han äntrar största scenen på Trädgårn’, till en början ensam med sin gitarr. Det är precis som om det inte har gått någon tid alls, vid första tonen av inledande Deadweight on velveteen förflyttas jag plötsligt tillbaka till tiden då jag bodde i Göteborg, en tid som fortfarande är laddat med många starka känslor.

Jag rycks snart ur mitt nostalgiska dagdrömmeri, José González kräver verkligen min totala uppmärksamhet. Så avskalat och enkelt, men ändå så magiskt och fruktansvärt bra. Snacka om att ha hittat och bemästrat sin egna speciella nisch. Trots att många av låtarna har en hel del år på nacken nu känns de ändå högst vitala när de framförs med inlevelse och kirurgiskt precision. Sedan var det ju Crosses. Samtliga hår på min kropp ställer sig på ända när de bekanta tonerna smeker mitt hjärta. Det är nästan så att jag är på väg att lägga handen på närmaste vilt främmande människa, man kan bli kär för mindre!

Men det kommer mera. Efter några låtar får José besök på scenen. Koop-bekante flickvännen, Yukimi Nagano bidrar med lite sång och rytmer samtidigt som Erik Bodin tar plats bakom ett par bongotrummor. Fortfarande enkelt och subtilt, men ändå vansinnigt vackert. Publiken bjuds också på lite smakprov från kommande plattan ”In Our Nature”, och jag kan lugnt försäkra er att det kommer vara väl värt den långa väntan. Måtte tiden till 26 september gå med raketfart.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sextonåringar sover inte, de tar Siesta!
Torpedo

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner