Joyzine.se


Recension - Live

Band of Horses
Way Out West, Göteborg
2009-08-14
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: www.bandofhorses.comDe två gånger jag tidigare har sett Band of Horses har det tilldragit sig i relativt små lokaler, utan storbildsskärmar eller plastmattor på en gräsplätt. Därför blir jag förvånad när jag ser den, i mina ögon, enorma publik som har samlats för att bevittna hästarnas spelning i dagsljus. Till mångt och mycket beror det nog på OC-hiten The Funeral att så många fått upp ögonen för bandet men självklart finns det även hardcore-fans i publiken med rutig skjorta, långt hår och skägg och som älskar Neil Young och alt-country.

När bandet kommer upp på scenen möts de av ett enastående jubel (”det va la enna jubel” säger någon bakom mig) och de ser uppriktigt nöjda ut över att återigen vara tillbaka i Sverige. Sångaren Ben Bridwell har för dagen klätt sig i sin finaste hatt , men annars är det mesta sig likt. I ett ganska långsamt tempo men med en enorm tyngd bakom varje ton spelar bandet (som är mycket musikaliskt kompetent) en blandning av äldre, ännu äldre och nyare material, ackompanjerat av Bridwells befogade golvstamp.

I ärlighetens namn har jag nog tröttnat lite på den här typen av musik i allmänhet och på Band of Horses i synnerhet. Jag tvingas, lite bittert, konstatera att Band of Horses fungerar bättre när solen inte når in på Münchenbryggeriet en tisdagkväll i juni i fjol då hästarna kunde löpa fritt än i en solig Slottsskog. För förstagångsåskådarna tror jag nog att det här kan vara ett fint ögonblick, men jag tilltalas inte, tyvärr.

Foto: Erik Lindgren

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Erik Högkvist
Årets bästa skivor 2007
Band of Horses (2010-01-01)
Band Of Horses (2010-08-24)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


doris, 2009-12-09 15:25:06 (92.241.154.38)

Ich finde den Aufbau der Seite sehr gut. Macht weiter so. http://www.uecretsiz-seks-film.com

Tomas Ledin, 2009-09-29 21:37:13 (142.177.134.240)

Håller med Guldheden där. En solskenskonsert med BoH i Slottsskogen verkar närmast underbart och är väl nästan mer av ett naturligt habitat för hästarna än i ett ölstinkande kyligt mörker där det är rökförbud. Dock betvivlar jag inte större intimitet och möjligtvis närvaro i ett svettigt Münchenbryggeri. Släpp hästarna fria!

Guldheden, 2009-08-16 21:51:06 (83.254.106.237)

Den här konserten var bättre än den på Accelerator förra året. Bandet är tightare nu och Bridewell har lärt sig bemästra sången, rösten har alltid varit vacker men han använder den bättre nu. Det känns konstigt att du motiverar ett betyg och ett omdöme med att du tröttnat på deras musik medan själva beskrivningen av konserten låter väldigt positiv. Tänk efter om det är konserten eller deras musik generellt du recenserar. Tycker att BoH var något av det bästa i Slottskogen, klubbspelningarna var för övrigt desto intressantare.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner