Joyzine.se


Recension - Demo

Osten af Mozzarella
Inte min kopp med te
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-21
Hemsida: www.ostenaf.se

Har jag inte helt fel var Inte min kopp med te med på en mixtejp med Västeråsrappare som letade sig ut ifjol. Den känns hur som helst väldigt bekant och det är ett kärt återhörande.

Osten af Mozzarella gör här upp med sin position inom hiphopscenen och konstaterar att amerikansk blingbling-image är så långt ifrån hans ideal man kan komma. Det tackar jag som lyssnare för. Istället för krystad skrytrap koncentrerar sig Osten på groovig hiphop där hans texter konstant flyter på lättfattliga melodier. Precis som på fjolårets loska mot SJ – Satans järnvägar som han gjorde i konstellationen Osten med resten – tillåts en enkel refräng stå i centrum och han rapar stabilt utan att på något sätt försöka stila. Det är jordnära och riktigt bra.

Som andraspår bjuder Osten på Böjer stål. En lite tyngre bit där han tar hjälp av Afrodisiak. Men även om anslaget är lite tuffare och med en mörkare nyans fortsätter Osten af Mozzarella att surfa på enkla melodier långt ifrån den macholikformighet som släpat genren i smutsen. Kanske är det just därför den här snubben känns som ett av de fräschaste namnen på den svenskspråkiga hiphopscenen idag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Osten Af Mozzarella (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner