Joyzine.se


Recension - Live

Skindred
Hultsfredsfestivalen
2011-07-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-16
Hemsida: myspace.com/skindred

Går det att skriva en recension från torsdagen på Hultsfred utan att nämna regnet? Nej, förmodligen inte. Det är så oerhört påtagligt att det inte går att bortse ifrån. Heldagsregn innebär ju inte bara att allas existens blir aningen mer jobbig, det innebär också att färre människor (som är få redan från början) går in på området för att se på spelningar och att den allmänna stämningen blir betydligt sämre.

Men brittiska reggaemetalbandet Skindred, med alltid like störtsköne Benji Webbe i spetsen, kliver upp på gamla Pampas (i år omdöpt till Blue stage) och agerar som att regnet inte finns. De är nästan läskigt målmedvetna, samkörda och så tighta att man baxnar. Mr Webbe skiter fullständigt i regnet när han eldar på och uppfordrande kräver att publiken ska vara med på noterna. Vad annat val har man än att lyda hans minsta vink?

Att blanda reggae med metal är ett vinnande koncept och sitt största trumfkort har gruppen i redan nämnde sångare. Webbe har en imponerande kontroll över sin röst och går från baktaktssnack till skönsång till regelrätta avgrundsvrål utan att så mycket som minsta lilla ton är nära att hamna snett. Han är säkerheten själv och en lika duktig sångare som han är frontman.

Skindred imponerar från första stund till den sista. De är så tighta och förfogar över ett så tjusigt material att man inte kan värja sig. Till och med ett lite lökigt parti med roboteffekter på sången kommer britterna undan med utan att jag antecknar minustecken i marginalen.

Jag är hänförd och känner hur höfterna inte vill göra annat än gunga i takt. Det handlar trots de genomusla förutsättningarna om ett triumftåg.

Och nog fan glömde vi bort att det pissade från himlen, om än bara för en liten stund.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalkollen 2011, del 4
Hultsfredsfestivalen 2011
Skindred (2010-06-18)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner