Joyzine.se


Recension - Skiva

The Sweet Serenades
Stand By Me, 2013
Skivbolag: Leon Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-12-06
Hemsida: www.thesweetserenades.com

The Sweet Serenades kanske inte tillhör de som får den största delen av strålkastarljuset på sig i musiksverige men är trots det kritikerrosade i staterna och har dessutom lyckats få med en låt i den omåttligt populära amerikanska sjukhusserien Grey’s Anatomy. Förhoppningsvis kan ”Stand By Me” även få hemlandet att öppna sina armar för denna briljanta duo.

Den här korta men ack så naggande goda EP från the woodsmen of indiepop, som duon själva utnämnt sig till, är som en liten diamant som blinkar till i vintermörket. Det är lite ruffare, det är låter lite härligt oslipat men samtidigt välproducerat och eftertänksamt. Det är ömsom lågmält och stilla för att sedan helt byta riktning helt och hållet till något livligt och medryckande. Titelspåret bör flaggas med en stor allsångsvarning, den häftiga uppbackningen av körsången ger verkligen liv till låten. Men det som ger störst intryck är Too Late To Dance. Jag fullkomligt älskar hur man har valt att bygga upp låten både text- och musikmässigt. Det känns både lekfullt och lidelsefullt, två känslor som i detta utförande passar bra ihop.

Styrkan hos duon är deras förmåga att skapa fantastiska sångmelodier. Kanske är det därför den sista låten, som är instrumental, känns helt överflödig och snudd på tråkig. Den skulle lätt kunna skrotas helt och hållet utan att helhetsintrycket av denna annars helt fantastiska EP skulle ändras eller förstöras.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Sweet Serenades

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner