Joyzine.se


Recension - Skiva

The Bones
Monkeys With Guns, 2012
Skivbolag: People Like You
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-01
Hemsida: www.bonesrocknroll.com

Energiskt, melodiskt, förgängligt.

Det är väl ungefär vad jag skulle skriva om jag blev ombedd att lite snabbt beskriva ”Monkeys With Guns” i rubrikform. Det behövs liksom inte så mycket mer än så.

Karlskrona-ligan har hunnit gå och bli veteraner vid det här laget och vet hur en punkig slipsten ska dras. Det innebär att man i högt tempo (15 låtar på drygt 36 minuter) kablar ut små energipiller där refrängerna är så där klämmigt melodiska att det är svårt att inte börja tralla med lite till mans.

Däremot brottas man alltjämt med problemet som varit en följeslagare genom hela karriären. Den där förgängligheten. Lika roligt som det är medan skivan faktiskt snurrar, lika lite minns man av kompositionerna när plastbiten stannat i spelaren. Så har det egentligen alltid varit med The Bones. De skriver kul låtar som inte är minnesvärda. Kanske är det därför de som veteraner fortfarande agerar ute i någon form av periferi och fortfarande släpper plattor på det där lilla tyska skivbolaget med det snuskiga namnet.

Men trots allt, jag har jäkligt kul så länge ”Monkeys With Guns” snurrar så jag ser ingen anledning att inte vräka på med ett förtjusande betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Bones (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner