Joyzine.se


Recension - Skiva

Damned Nation
Sign of madness, 2004
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-30
Hemsida: www.damnednation.tk

Jag är bakfull när jag skriver detta, kanske bidrar det extra mycket till att jag irriteras över Damned Nations ointressanta heavy metal. Faktum är dock att jag tappat intresset tämligen omgående varje gång jag försökt lyssna på den här plattan. Ibland leder den bara till ointresse, ibland till lätt irritation. En irritation över att sådana här dussinband tillåts släppa plattor på bekostnad av unga lovande band. Damned Nations unkna gubbmetal förtjänar inte att ges ut på ett så förhållandevis respektabelt bolag som Scarlet ändå är.

Damned Nation låter som Europe skulle ha gjort utan keyboard och rejält bakfylleslöa. Det vill säga långsamma, tama, platta och oengagerande. Det hade krävts storslagna arrangemang för att lyfta låtarna baserade på slöa riff. Men det här är inte arrangerat alls. Det framstår nästan som om bandet varit för slött för att ens orka mixa plattan. Illa låter det. Jag störs av bristen på intresse som speglas genom musiken.

Nåväl, allt är inte pest. Det finns en och annan hållbar melodi och mot slutet av plattan dyker det upp en låt – Slave – som snarare drar åt det amerikanska new-rockhållet. Det är detta som räddar ”Sign of madness” från totalt haveri. Att det är en bra platta kan dock ingen vettig människa påstå.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner