Joyzine.se


Recension - Skiva

The Kings Of Frog Island
2, 2008
Skivbolag: Elektrohasch
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-18
Hemsida: myspace.com/thekingsoffrogisland

Fördelar med att merparten av plattan spelades in på 24 timmar: Bandet har helt uppenbart gått in i sig själva - och förmodligen i ett just rus dessutom - och kunnat satsa precis allt de har. ”2” har en skön närvarokänsla The Kings Of Frog Island gör intryck av att lägga ner precis hela sin själ i vad de gör. ”2” är en urladdning, en känsloyttring som är så själfull att man nästan kan känna muskernas hjärta slå, deras sorg, synder, svek och inte minst glädje. Britterna förmedlar det mesta som brukar omtalas som positivt med musik.

Nackdelar med att merparten av plattan spelades in på 24 timmar: Här finns inte mycket till fokus eller röd tråd. Hela ”2” framstår som ett enda stort jam, en sammankomst där pårökta rockskallar har roligare än lyssnarna. Avsaknaden av ett dugligt låtmaterial är frapperande och The Kings Of Frog Island går ganska tidigt vilse när de vill gå den väg dit instrumenten leder dem.

Känsla är bra, rent av livsviktigt, men det är inte förens den kombineras med starka låtar som det blir riktigt intressant. The Kings Of Frog Island jammar i ett landskap där otaliga stonergäng försökt härma Black Sabbath tidigare. Måhända att de gör det lite mer pårökt och själfullt än andra, men lik förbannat saknas något som gör att jag verkligen känner för musiken. I slutändan är ”2” bara ett enda stort, fuzzigt muller med en sångare som tar ut svängarna en aning mer än sina medmusikanter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner